ZWILLING Filetovací nůž TWIN® Cuisine

ZWILLING Filetovací nůž TWIN® Cuisine

Cena: 3499.00 CK

Filetovací nůž TWIN® Cuisine má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb.

Série TWIN® Cuisine

  • Revoluční design, ergonomická rukojeť ze syntetiky s nerezovou aplikací
  • Inovativní technologie výroby - exkluzivní plná horizontální střenka bez nýtů
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Precizní honování, ruční broušení – nože jsou ostré a dlouho ostré zůstávají
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Produkt získal prestižní ocenění za design: Red Dot Design Award a GOOD DESIGN
  • Nože série TWIN® Cuisine německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels jsou dokonalou syntézou moderního pojetí nože s odolnou plastovou rukojetí a osvědčené plné střenky – avšak v novém pojetí. Revoluční horizontální stopka těchto nožů představuje nekompromisně dokonalé konstrukční řešení, nerezová aplikace s logem značky na patě rukojeti nožům navíc dodává viditelný punc exkluzivity a spolehlivosti. Nože TWIN® Cuisine se svým inovativním designem splňují nejvyšší nároky na komfort používání a přesné ovládání nože.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Revoluční, ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám, lze mýt v myčce nádobí. Horizontální přichycení střenek ke stopce vytváří výjimečný design, který upoutá na první pohled. Na patě rukojeti je také nerezová aplikace s logem značky ZWILLING. Nůž tak získává viditelné označení exkluzivity a spolehlivosti. Promyšlenost designu nožů TWIN® Cuisine oceníte nejlépe ve chvíli, kdy zjistíte, že aplikace také pomáhá dokonalému vyvážení nože.

    Horizontální stopka je vyráběna pomocí nové technologie kování od ZWILLING J. A. Henckels, umožňuje vznik nože s harmonicky rozloženou hmotností. Dokonalé slícování jednotlivých částí navíc brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série

    ZWILLING Filetovací nůž TWIN® Cuisine eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm TWIN® Four Star II

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm TWIN® Four Star II

    Kuchařský nůž TWIN® Four Star II je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série TWIN® Four Star II Ergonomická ruko.. zjistit více >>




    ZWILLING Sada nožů s nožem Santoku 2dílná PROFESSIONAL S

    ZWILLING Sada nožů s nožem Santoku 2dílná PROFESSIONAL S

    Sada nožů 2dílná PROFESSIONAL "S" obsahuje: 1x špikovací nůž PROFESSIONAL "S", čepel 10 cm, č. výr.: ZW31020101 1x nůž Santoku PROFESSIONAL "S", čepel 18 cm, č. výr.: ZW31117181Špikovací nůž PROFESSIONAL "S" je malý, lehký a všestranný nůž s.. zjistit více >>




    ZWILLING Ocílka z chromované oceli s drážkami 26 cm

    ZWILLING Ocílka z chromované oceli s drážkami 26 cm

    Ocílka z chromované oceli ZWILLING s drážkami pro zachycení brusných pilin umožňuje jemné broušení nožů. Je odolná proti poškození. Černá plastová rukojeť s otvorem pro zavěšení. Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost. Proto j.. zjistit více >>




    WMF Steakový nůž Classic Line

    WMF Steakový nůž Classic Line

    Steakový nůž Classic Line si hravě poradí s grilovaným masem. Classic Line je moderní série nožů s klasickým tvarem. Čepele nožů, vyráběné ze speciální nožířské oceli, jsou ručně ostřené. To zaručuje nožům dlouhotrvající ostrost po celé délce. Rukojeť sn.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Filetovací nůž 16 cm Classic Ikon

    WÜSTHOF Filetovací nůž 16 cm Classic Ikon

    Filetovací nůž Classic Ikon má dlouhou, štíhlou a především pružnou čepel s rovným ostřím. Je dokonalým pomocníkem pro čištění a filetování ryb. Série Classic Ikon Elegantní kované nože vysoké kvality vyrobené v Solingenu Pro profesionální kuchaře .. zjistit více >>







    sleva domácnost slevy